Obchodno-zábavné centrá MAX otvoria pre Vianocami v Poprade a Trenčíne

10.11.2005 Poprad

Bratislava 10. novembra (TASR) - Po Trnave pribudnú ešte pred Vianocami obchodno-zábavné centrá (OZC) s logom MAX aj v Poprade a Trenčíne. Na ich otvorenie 6...
Bratislava 10. novembra (TASR) - Po Trnave pribudnú ešte pred Vianocami obchodno-zábavné centrá (OZC) s logom MAX aj v Poprade a Trenčíne. Na ich otvorenie 6. a 7. decembra dnes verejnosť pozval predseda predstavenstva a. s. EuroMAX Slovakia Pavol Adamec na stretnutí s novinármi v Bratislave.

Výstavba centra v Poprade a Trenčíne si vyžiadala investíciu 700 a 800 miliónov Sk. Náklady boli v plnej výške v réžii a. s. EuroMax.
Obyvatelia oboch miest a spádových obcí regiónov dostanú tak príležitosť nakupovať, zabávať sa a navštevovať gastrozariadenia a kiná pod jednou strechou, čo v týchto regiónoch dlho chýbalo. \"Hoci sa ekonomickou silou obyvateľov a ponukou OZC v rámci Slovenska Bratislava vyníma a tento stav bude trvalý, rozhodli sme sa vsadiť na obyvateľov v regionálnych centrách a poskytnúť im rovnaké aktivity, \" podotkol Adamec.
Centrum MAX v Trnave má prenajímateľnú plochu 10 000 štvorcových metrov (m2), Poprad 17 000 m2 a Trenčín 15 200 m2. Každý projekt centra MAX je v podstate rovnaký, avšak prihliada na špecifiká regiónu a zvyklosti trávenia voľného času občanov a návštevníkov mesta či regiónu. Max v Trenčíne je preto zameraný na módu a spolu s Trenčianskymi Teplicami na filmový festival, Poprad na šport, bowling, horolezectvo.
Trenčianske centrum vzniklo prestavbou starého objektu, popradské na zelenej lúke. V každom centre sa nachádza zóna predaja potravín (asi 22 %), obchodov (nad 50 %), zábavy a kín (25 %) a reštaurácií (do 10 %). V oboch mestách MAX prenajal priestory pre viac ako 90 majiteľov obchodov a butikov. Dominuje v nich obchodná päťka Hypernova, Baťa, Reserved, Terranova a New Yorker, dodal vedúci nájomnej štruktúry MAX centier v Poprade a Trenčíne Peter Dostál.
Spoločnosť EuroMAX pri tvorbe projektu MAX plánovala mesačnú návštevnosť 12 000 osôb. Aj keď obyvateľom širokého okolia Trnavy, situovanej blízko hlavného mesta nie je problém navštíviť Aupark, Polus a ďalšie centrá nákupov a obchodu, centru MAX sa tam podľa Adamca darí. Trnavské centrum spočiatku zaznamenalo denne 8 500 ľudí, v súčasnosti 10 000 až 11 000. Motoristom budú k dispozícií aj parkovacie boxy, 360 v Poprade a 485 v Trenčíne. Vzhľadom na značnú vzdialenosť od Bratislavy nepostihne týmto odlevom návštevníkov OZC MAY v Trenčín, ani v Poprade, kde sa vzhľadom na veľkosť projektu ráta, že plánovaná denná návštevnosť presiahne 12 000 návštevníkov.
V rámci realizácie projektu MAX vznikne v rokoch 2006 až 2007 ďalších 7 centier, 6 v regionálnych mestách (Prešov, Dunajská Streda, Košice, Žilina, Banská Bystrica, Nitra) a 1 MegaMAX v náklade 3 miliardy Sk (Bratislava). Tieto stavby bude a.s. EuroMax financovať už so zahraničným partnerom GE Commercial Finance Real Estate (USA), spresnil pre TASR Adamec.
 

Vyberte región